Öne Çıkanlar Muhammet Gür çeteler Uşak Belediyesi araç parkuru Nurullah Cahan Zeyrek Özmercan Seçim kömürleri

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcılığına Prof. Dr. Alaattin Aktaş Atandı
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik 4 Şubat 2014 tarihinde yeni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alaattin Aktaş’ı makamında ziyaret ederek tebrik etti. Uşak Üniversitesi’nin üç rektör yardımcısından biri olan Prof. Dr. Alaattin Aktaş’ın Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çelik “ Prof. Dr. Alaattin Aktaş’ı aramızda görmekten dolayı mutluyuz. Yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.Prof. Dr. Alaattin Aktaş ise böylesi önemli bir göreve atanmanın verdiği sorumlulukla Uşak Üniversitesi’ni hep birlikte daha ileri taşıyacaklarına inandığını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’e teşekkür etti ve Uşak Üniversitesi’nde görev yapacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Alaattin AKTAŞ Kimdir?
16 Aralık 1971 Ankara doğumlu olan Prof. Dr. Alaattin Aktaş, 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılında Kırıkkale Üniversitesi’nde doktorasını yapan Alaattin Aktaş 2008 yılında Uşak Üniversitesi’nde Doçent oldu. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Doçent olarak görev yapan Alaattin Aktaş 2014 yılında Profesör oldu ve Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atandı. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye üyesi olan Prof. Dr. Alaattin Aktaş evli ve üç çocuk babasıdır.
TÜBA Nedir?
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Türkiye'nin bilimsel yüksek kuruluşlarından biridir. Dünyadaki akademi geleneğine dayanan TÜBA, Eylül 1993'te kuruldu. İlk genel kurulun oluşturulmasından sonra TÜBA başkanı ve Akademi Konseyi seçildi. Akademi, 7 Ocak 1994’te çalışmalarına başladı. TÜBA, yasası gereği, başbakana bağlı, tüzel kişiliği olan, bilimsel, idari, mali özerkliğe sahip bir kurumdur.
TÜBA'nın başlıca görevleri:
a) Bilimsel konularda ve bilimsel önceliklerin saptanması amacıyla incelemeler ve danışmanlık yapmak, 
b) Toplumda bilimsel yaklaşım ve düşüncenin yayılmasını sağlamak,
 c) Hükümete, Türk bilimcileri ve araştırıcılarının toplumsal statüleri, yaşam düzeyleri, gelirleri ve bu tür faaliyetlerin gereği olan özel kolaylık ve ayrıcalıklara ilişkin mevzuat değişiklikleri önermek, 
d) Bilimin öneminin ülke kamuoyunca takdir ve kabulünü sağlamak ve bilim adamlığını özendirmek için ödüller vermek, 
e) Yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ve görevlerin yerine getirilebilmesi ile ilgili her türlü faaliyette bulunmak, şeklinde belirlenmiştir. Bu doğrultuda, Bilim Eğitimi, Açık Ders Malzemeleri, Genç Bilim İnsanları Ödül programı(GEBİP), Kültür Envanteri Çalışmaları, Türkçe Bilim Terimleri Sözlük Çalışmaları gibi program ve projeleri ile 20'den fazla ikili, 10'un üzerinde çoklu uluslararası kuruluşla ilişkileri sürdürmekte olan TÜBA'nın halen  (Şeref, Asli ve Asosiye statüsünde) toplam 119 üyesi bulunmaktadır.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.