
Oto tamirci esnafımızın, ülke ekonomisine önemli derecede katma değer ve istihdam sağladığı herkesçe malum. Bunun dışında yapılan onarım işi ile sektörünün yedek parça ithalatının azaltılması ve milli servetin korunması yönünde çok önemli katkıları olduğu da aşikar.Ancak, sayılan tüm bu katkılara rağmen, büyük sermaye gruplarının oto tamir sektörüne girmeleri, sigorta şirketlerinin anlaşmalı servislere yönelmeleri neticesinde, maalesef oto tamir sektöründeki esnafımız, haksız rekabetle karşı karşıya kalmış ve artık mesleğini icra edemez duruma düşürülmüştür. Diğer yandan sektörde kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak nitelikte eğitim verebilen bir meslek lisemiz ve çıraklık eğitim merkezimiz olmasına rağmen günümüzde halkımızın çocuklarını farklı mesleklere yönlendirmesi sektörde yeni ustaların yetişmesinin de önüne geçerek gün geçtikçe tamircilikten ziyade adeta yedek parçacılığa dönüşen bir sektör haline getirildi.

Diğer yandan, oto kiralama şirketlerinin çoğalmasıyla, artık tüm ticari şirketlerinde araç kiralama yoluna gitmesi sonucunda, esnafımızın olumsuz etkilendiği görülmektedir. Bunun yanı sıra, sigorta şirketlerinin piyasa fiyatı adı altında nitelendirdikleri işçilik fiyatlarında 5 yıla yakın süredir aynı işçilik fiyatlarını sigorta eksperleri vasıtasıyla takdir etmeleri neticesinde, oto tamirci esnafımız artık para kazanamaz duruma getirildi. Gelişen ve sürekli yenilenen teknoloji ile birlikte Türkiye'nin nüfus yoğunluğuna göre en fazla araç sahibi olduğu Uşak'ta işçilik fiyatlarının sabit kaldığı buna rağmen yedek parça ve işletme giderlerimizin sürekli artması tamirci esnafımızı ciddi manada zorlamaktadır. Bunun yanısıra yeni bir otosanayi sitesi Uşak için artık vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu çerçevede değişim ve gelişim sloganıyla yönetime talip olduk.
Dört yılda bir gerçekleşen kongremiz aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi sağlayan kaynaşmamıza vesile olan bir hizmet yarışıdır. Ben ve ekibim değişim ve yenilik sloganıyla yola çıktığımız günden beri odamıza bağlı esnafımızın sıkıntı ve sorunlarını dinleyerek bu sorunlara yönelik projelerimizle birlikte aday olmaya karar verdik. İlimizin en eski kuruluşlarından biri olan Uşak Ziraat Aletleri ve Nakil Vasıtaları Tamirciler Esnaf Odası Başkanlığına Değişim ve Yenilik sloganıyla yönetime talip olan bizler elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tüm çalışmalarımız çağımızın getirdiği teknolojik gelişmeleri kullanarak değerli esnafımızın sorunlarına daha kısa zamanda çözümler üretmektir. Hedef Esnaf odamızı sadece bir oda içinde yönetmek değil esnaf içinde birlik ve beraberlikle yönetmek, ortak akılla hareket ederek sorunlarımıza daha kısa zamanda akılcı çözümler getirerek sonuçlandırmak olacaktır. Bu manada bizlerden desteğini esirgemeyen tüm esnafımıza şimdiden teşekkürü bir borç biliyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu zor günlerde milletimizi ve ülkemizi bölmek parçalamak için haince girişimlerde bulunan tüm terör örgütlerine ve bunlara destek olan terör devletlerine fırsat vermesin. Tüm şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun." dedi